VESELĪBA
Kādi ir ieguvumi vīrietim atvaļinājumā dodoties vienam?
Show 16136608458 6babb79f20 o 1

Ja jums ir ģimene, jūs ne reiz vien esat pavadījis atvaļinājumu kopā. Un tas ir bijis diezgan aizraujošs notikums – zvilnēt saulītē, mācīt bērnam peldēt, pirkt viņam saldējumu un ieziest savu mīļoto ar sauļošanās krēmu. Jūs pavisam noteikti bijāt apmierināts, tomēr, būsim godīgi, jūs taču neatpūtāties. Viss ir ļoti vienkārši – atvaļinājumā jādodas vienam pašam, un zinātnieki ir jūsu pusē. Atliek vien to paskaidrot savai sievai. Tad, lūk, seši iemesli tam, kādēļ vīrietim nepieciešams šad tad doties atvaļinājumā vienam.

Stress

Tikai dodoties ceļojumā vienam pašam, vīrietis var atslābināties, pabūt ar sevi un iegremdēties sevī tik dziļi, lai atgūtu to veco labo sajūtu - "būt īstajā brīdī", kad var pa īstam izjust, ka dzīve ir šai mirklī, šeit un tagad. Interesanti ir tas, ka šim bez maz vai filozofiskajam konceptam ir zinātnisks pamatojums. Kā secinājuši zinātnieki brīdī, kad vīrietis sāk apzināties un dzīvot esošajā mirklī, viņa ķermenis samazina stresa hormonu skaitu. Tādējādi ceļojums vienatnē ir līdzvērtīgs meditācijai. Pavadiet ar sevi kaut nedaudz laika, uzreiz sajutīsieties labāk!

Depresija

Dāņu zinātnieki ir noskaidrojuši, ka atvaļinājuma gaidīšana vien samazina depresijas simptomus. Jau astoņas nedēļas pirms ieplānotā atpūtas izbrauciena, vīrietim sāk mazināties depresija, protams, ja tāda vispār ir bijusi. Interesanti, ka šie rādītāji ir izteiktāki, ja runa ir par atvaļinājumu bez ģimenes. Starp citu, ir pētījumi, kas pierāda, ka brīvdienas pavadītas vientulībā jauniem vīriešiem iedarbojas labāk kā antidepresanti.

Radošums

Jums noteikti ir kāds sarakstiņš ar lietām, kuras jūs vēlētos izdarīt, taču tam neatliek laika. Lielākā daļa no šiem „projektiņiem” prasa ne tikai brīvu laiku, bet arī pareizo dvēseles stāvokli, lai neviens jūs „nezāģētu” un neraustītu. Iespējams, atvaļinājums, kaut arī neliels, bet pavadīts vienatnē, jūs novedīs pie tā, lai jūs apsēstos uzrakstītu, piemēram, sen iecerētu grāmatu vai, lai nonāktu pie kādas jaunas biznesa idejas. Neliela izraušanās vienpatībā var novest pie liela izrāviena dzīvē.

Alkas

Visi cilvēki, kas nedzīvo vieni un, lai arī ir kopā ar ļoti mīļiem sev ģimenes locekļiem, ir spiesti nepārtraukti iziet uz kompromisiem. Visdrīzāk, jūs praktiski katru dienu darat desmitiem lietu, kuras jums patiesībā nemaz nepatīk darīt. Pie tam, jūs jau tik ļoti pie tā esat pieraduši, ka pat prātā nav ienācis, ka var būt arī savādāk.

Izeja? Pavadiet kaut nedēļu viens pats, dariet tikai to, kas jums labpatīk un, kas vēl jo nozīmīgāk, nedariet neko, ko jums negribētos. Pēc šādas atelpas jums krietni vieglāk būs atgriezties pie mīļotās ģimenes un mazās sadzīves nebūšanas jūs vairs nespēs izvest no pacietības.

Bailes
Mūsdienu sabiedrība no vīrieša prasa tik pat daudz absurdu lietu, kā no sievietes. Īstam vīrietim jābūt stipram, viņš nedrīkst izrādīt (dažkārt pat izjust) emocijas, viņam nav bail un, vispār, viņš nav vienkārši indivīds, bet gan supervaronis. Ar visām šīm prasībām mēs piemirstam, ka vīrietis īstenībā ir arī tikai vienkārši cilvēks. Jā, viņš izjūt emocijas un, jūs neticēsiet, viņš arī var no kaut kā baidīties.

Dzīve pastāvīgā spriedzē, nepieciešamība atbilst šim nesasniedzamajam standartam, padara vīriešus nelaimīgus. Atvaļinājums vienatnē, kad nevienu nevajag aizsargāt un neviena acīs nav jāizskatās spēcīgam, palīdzēs jums sakārtot galvu, tikt galā ar savām bailēm un vienkārši atvilkt elpu.

Citas priekšrocības
Zviedru zinātnieki, veicot plašu pētniecību par antidepresantu popularitātes dinamiku starp iedzīvotājiem ar noslieci uz depresiju, nejauši atklāja, ka atvaļinājumu periodā antidepresantu pārdošana ievērojami krītas.

Kad zinātnieki papētīja dziļāk, tie noskaidroja, ka vīrieitis, atgriežoties no atvaļinājuma, kuru pavadījis vienatnē, ir krietni uzlabojis veselību un produktivitāti. Pieaug viņa darba efektivitāte un kopējais pareizi pieņemto lēmumu skaits attiecībā pret kļūdainajiem.

Vīrietis, kuram ir izdevies kaut reizi gadā pavadīt atvaļinājumu vienam pašam, attiecīgā gada laikā ar saaukstēšanos slimo ne vairāk kā vienu reizi, viņš mazāk strīdas ar sievu un šķiršanās ir par 30% retāk.

Birkas