VIETAS
Ciemos pie vasaras - Soma Bei
Show soma bey hurghada 3

Protams, gadalaiku maiņa ir fantastiska dabas parādība – no salātzaļam pavasarim līdz dzintara rudenim – mūsu tēvzemes klimats garlaikoties neliek. Arī ziema ir apbrīnojami skaista, kad visa panorāma spēlē balto toņu simfoniju. Tomēr ir brīži, kad tā vien gribās paātrināt sezonu maiņu. Jo īpaši aukstajos un drūmajos mēnešos. Soma Bei Ēģiptē ir ideāls galamērķis, kā kaut nedaudz, kaut uz īsu brīdi pabūt atkal vasarā. Siltums, gaisma, krāsas un maigs, glāstošs vējiņš – ķermenis un prāts pateicību parādā nepaliks!

Soma Bei ir viens no jaunākajiem Sarkanās jūras kūrortiem, un tas atrodas Ēģiptes rietumu krastā. Ja Hurgadas visiem pieejamā ballīšu atmosfēra šķiet nedaudz par skaļu un „visiem pieejamu”, tikai 45 km attālumā, Soma Bei, skaļas mūzikas un tekilas šotu vietā piedāvā mieru, greznību un smalku ēdināšanu.

Turklāt, Soma Bei krasta līniju, cik zināms, nav apsēdušas agresīvās baltās haizivis, šeit ir burvīgi koraļļu rifi un mērens piekrastes vējš, kas šejieni padara par lielisku vietu snorkelēšanai, niršanai, vindsērfingam un kaitošanai.

Lai gan lielākā daļa dzīves šeit notiek viesnīcu teritorijās, un ārpus tām būs grūti atrast kaut bāru vai tirgus placi, tiek organizētas ekskursijas uz tādiem netāliem apskates objektiem, kā Seti templis Kanais pilsētā, smaragda raktuves Marsa Alamā vai grandiozā Luksoras pilsēta.

Ja tomēr vēlaties mierīgu atpūtu, palieciet Soma Bei un palutiniet sevi ar aktīvām vai mazāk aktīvām nodarbēm. Rītu varat pavadīt pludmalē, kur jūsu saules izslāpušais ķermenis varēs uzņemt D vitamīnu. Tikai neaizmirstiet par aizsardzību un lietojiet krēmu ar augstu SPF, jo temperatūra šeit no novembra līdz martam svārstās no +22C līdz +27C!

Ja vēlaties ko aktīvāku, dodieties uz "7BTF", kas ir lielākais kaitborda apmācību centrs Ēģiptē. Soma Bei ir viena labākajām vietām kaitošanai pasaulē, jo šajā līcī ir ideāli sekls un kristāldzidrs ūdens, un praktiski neskartas, kapilāru smilšu pludmales. Vējš pārsvarā pūš no piekrastes, un ir salīdznoši nemainīgs ar 5 – 7 m/s. Netālu esošie Sarkanās jūras kalni gan nedaudz to pastiprina, bet, pat visspēcīgākajos vējos, ūdens paliek relatīvi mierīgs. Šai līcī vietas pietiek visiem un ir pat noteiktas zonas kā iesācējiem, tā profesionāļiem. Turpat centrā ir arī lielisks jumta bārs, kur varēsiet atslābt, baudīt atspirdzinošu dzērienu un fantastisku panorāmu kilometriem tālu.

Soma Bei nevar nepamanīt arī "The Cascades" golfa klubu, kas jau trešo gadu pēc kārtas, pēc „Golf Journal” lasītāju domām, tiek atzīts par labāko golfa klubu ārpus Eiropas. Šis milzīgais 18 bedrīšu laukums atrodas elpu aizraujošas tuksneša ainavas vidū, un to izveidot palīdzēja golfa leģenda Gerijs Pleijers. Golfa laukums ir piemērots gan iesācējiem, gan šī sporta profesionāļiem.

Jau gadsimtiem ilgi Soma Bei ūdens, smiltis un klimats ir bijuši izslavēti ar savu skaistumu, bagātīgo minerāļu koncentrāciju, mērenību un dziedējošo spēku, kas rada ideālu vietu efektīvai talasoterapijai. Tāpēc iesakām noslēgt dienu grandiozajā "Les Thermes Marins des Cascades" centrā, kas sniegs labāko, ko piedāvā Soma Bei mineralizētais jūras ūdens un jūraszāles. Jūs jau sen to esat pelnījuši!