DABA
Atpakaļ pie saknēm un tuvāk galotnēm – uz Olimpa ciemu!
Show kadir3

Aizmirstiet par servisu, civilizāciju, milzīgām mūsdienu viesnīcām, kuru sienās tiek pavadīta lielākā daļa laika, dārgiem restorāniem un bāriem.. Laipni lūdzam Olimpā!

Ciematiņš atrodas jūras krastā, 70 km uz dienvidrietumiem no Antālijas. Tekirovas ciema dienvidu daļā ir nobrauktuve uz seno Olimpu, līdz kuram pa šoseju ir jābrauc vēl 11 km.

Olimpa ciems atrodas pasakaini skaistā kalnu ieskautā vietā blakus mazas upītes Heksas ietekai. Kalnu aizu pilnībā klāj kuplas priedes. Lielceļš atrodas patālu tā, ka šeit ir ļori tīrs gaiss. Gar upītes krastu un kalnos sastopamas senās pilsētas celtņu un mūru drupas. Tas ir ļoti interesanti un to apskatei būs nepieciešamas 2-3 stundas. Vairāk laika gan gribēsies pavadīt lieliskajā Olimpa pludmalē, kas sniedzas 3 km garumā. Pludmali klāj smalki oļi un tirkīza krāsas ūdens ir neticami tīrs un silts no jūnija līdz pat oktobrim.

Esat gatavs doties uz Olimpu jau drīzumā? Mums padomā lieliska viesnīca!

Tomēr ne jau seno drupu dēļ šis kūrorts ir kļuvis par pilntiesīgu jauniešu kūrortu. Dažas dekādes atpakaļ kādam ienāca prātā šeit uzcelt kempingu, kas sastāv no mājiņām kokos.

Šī ideja iedzīvojās ātri un drīz vien guva lielu popularitāti. Šāda veida mājiņas gan sniedza maz civilizācijas labumu, taču tās ļāva atpūtniekiem tuvināties dabai. Pieticīgais komforts, saplūšana ar dabu un īpašā gaisotne pievilināja atpūtniekus, kuri ir šāda dzīvesveida piekritēji. Tie ir jauni cilvēki, pārsvarā jauni pāri, kuri neuzskata, ka pats svarīgākais atpūšoties ir atrasties viesnīcas teritorijā. Viņi ir ļoti pozitīvi noskaņoti, atvērti komunikacijai, mīl sportu un dažnedažādus piedzīvojumus, nakts burziņus un kopīgas pasēdēšanas apkārt ugunskuram. Paši lielākie un populārākie hosteļi Olimpā ir Kadir, Turkmen un Bayram, t.s., tree-houses jeb koku mājiņas.

Šādā veidā atpūsties iemīļojuši alpīnisti, jo Olimpa kalnos jeb Tahtali ir vairāk kā 300 dažādu grūtības pakāpju alpīnistu maršrutu. Bez alpīnisma šeit var braukāt ar kalnu velosipēdiem, braukt ar smailītēm, nodarboties ar trekingu vai vienkārši – nodarboties ar sportu.

Pēc aktīvas ikdienas šeit noris arī aktīva nakts dzīve. Jo īpaši šajā ziņā izceļas Kadir hostelis. Katru vakaru šeit notiek ballītes, uz kurām ierodas atpūtnieki no visas nometnes. Šīs ballītes ļoti atšķiras no Kemeras klubiem. Šeit nav lieljaudas lāzeru sistēmu, samiksētas skaņas un putu spļāvēju, taču atmosfēra Kadir ir nesalīdzināma ne ar ko. Nometnes centrā atrodas divstāvīgs bārs, tam blakus tiek kurta uguns. Apkārt ugunskuram ir pietiekami daudz vietas dejām, bet blakus ir speciāli iekārtoti stūrīši atpūtai.

Ņemot vērā to, ka visi koka bungalo ir sacelti it kā vienā nometnē, un visi kaimiņi dienas garumā sapazinušies un sadraudzējušies, nakts ballītes notiek īpaši pozitīvā un siltā atmosfērā.