VIETAS
Oāze prātam un dvēselei
Show o ze pr tam un dv selei

Lai gan sākotnējā un reģionam tik nozīmīgā Aleksandrijas bibliotēka tika nodedzināta jau antīkās pasaules laikos, tās pienesums cilvēcei tiek godāts vēl aizvien. Kā piemiņas simbols 2002. gadā tika atvērta plašā un modernā Bibliotheca Alexandrina, turpat Aleksandrijā.

Pasaulē atzītās lielās Aleksandrijas bibliotēkas mazā māšele - El Gūnas Bibliotheca Alexandrina - ir īstena miera oāze un šī kūrorta kultūras centrs. Celta tipiskā El Gūnas stilā, kas ir nubiešu un toskāniešu stilu sajaukums, šī piemīlīgā ēka tā vien vilina ielūkoties tās iekštelpās. Tā karstajās Ēģiptes vasaras dienās ir lieliska ideja, jo tādā veidā ir iespēja nomainīt fiziski aktīvo atpūtu pludmalē uz ko mierīgāku, dvēseli un garu stiprinošu.

Šeit tropiskā dārzā par nelielu samaksu var izmantot ne tikai Wi-Fi pakalpojumus, bet arī iepazīties ar bagātīgo Ēģiptes vēsturi, no senatnes līdz pat mūsdienām, izglītojoši izklaidējoša multimēdiju šova laikā. Tā saukto Kultūramas šovu demonstrē dažādās valodās un dažādos laikos, tāpēc vispirms uzziniet, cikos pieejams seanss jums saprotamā valodā (tiek piedāvātas angļu, franču, vācu un, protams, arābu valodas).

Un, protams, literatūra! Šeit pieejams ir ārkārtīgi plašs klāsts grāmatu un periodikas gan arābu, gan angļu un citās valodās. Iemaksājot zināmu depozītu, ir iespējams grāmatas izīrēt sev līdzņemšanai, lai saules peldes būtu intelektuālākas. Tāpat pieejams viss plašais Aleksandrijas bibliotēkas reto materiālu arhīvs tiešsaistes sistēmā.

Šeit pat uz vietas ir arī jauks lasīšanas stūrītis, kā arī dārza pavēņi un atsvaidzinoša centrālā strūklaka. Draudzīgie un zinošie bibliotēkas darbinieki labprāt izvedīs ekskursijā pa pašu celtni, kuras interjers ir ne mazāk aizraujošs un radoši iekārtots.