VIETAS
Pataijas brīvdienas kopā ar ģimeni
Show titul1

Lai gan Pataija vairāk asociējas kā naktsdzīves un izklaides galamērķis, šeit ir pārpārēm lietu, ko darīt arī pa dienu un vietu, kuras apmeklēt kopā ar jebkura vecuma bērniem. Patiesībā, šādu vietu ir tik daudz, ka mums nācās atlasīt tikai tās, kuras noteikti nevajadzētu palaist garām, viesojoties šai Taizemes lielākajā kūrortā kopā ar saviem vismīļākajiem.

Silti iesakām ik dienas pasākumus saplānot laicīgi un pierezervēt attiecīgos transportlīdzekļus. Ja, piemēram, esat ieplānojuši apmeklēt kādu brīvdabas atrakciju, dariet to agri no rīta vai vēlu pēcpusdienā, kad gaiss ir atdzisušāks. Kas var būt apgrūtinošāks kā pārkarsis un niķīgs bērns? Dienas karsto laiku, savukārt, iesakām pavadīt kādā no iekštelpu izklaides vietām, kuras visas ir ļoti labi kondicionētas. Protams, neaizmirstiet paņemt līdzi ūdeni un uzkodas pietiekamā daudzumā, kas daudzviet ir nopērkami ar ievērojamu uzcenojumu, un jūsu ceļojumu maz kas vairs spēs izbojāt.

Cartoon Network Amazones ūdensparks

Uzcelts netālajā 2014. gadā, šis ir viens no lielākajiem ūdens atrakciju parkiem visā Āzijā. Tas atrodas apmēram 20 km uz dienvidiem no Pataijas, kurp varat nokļūt ar savu auto vai balto bahtu busiņu, kuri turp kursē visai regulāri. Pats milzu parks ir sadalīts 10 zonās, katra no kurām ir vairāk piemērota kādai no vecuma grupām. Šeit ir ap 30 augstākās klases ūdens atrakciju, izklaides šovu, daudz un dažādu košu Cartoon Network varoņu maskās tērptu animatoru, kulinārā zona, kas iepazīstina ar dažādiem vietējiem un starptautiskajiem ēdieniem, un pat jūras viļņu simulatori, kuros var imitēt sērfošanu, kāda tā būtu tuvējā jūrā, tikai bez bīstamības, medūzām un zemūdens akmeņiem.

Šī parka darba laiks ir no 10:00 – 18:00, un neilgi pirms slēgšanas šeit tiek uzvesti dažādi šovi, akrobātu priekšnesumi, aizraujošas triku demonstrācijas un digitālo gaismo projekcijas. Šī gan ir viena no dārgākajām Patajas atrakcijām, kura no katra apmeklētāja var paprasīt līdz pat 46 euro (1800 bahtām). Pastāv grupu biļetes, gan atlaides bērniem un pensionāriem (ap 33 euro), un iegādājoties biļetes 7 dienas iepriekš, iegūsiet 30% atlaidi.

Pataijas Art in Paradise

Ši nepavisam nav mākslas galerija, kādu to ierasts redzēt. Šeit katrs apmeklētājs var kļūt par mākslas darba sastāvdaļu. Tas panākts ar dažādiem asprātīgiem acis apmānošiem optiskiem, ēnu un telpiskajiem trikiem. Galerija ir izveidota tā, ka jūsu uzņemtajos foto izskatās, ka šķērsojat bīstamu tiltu, lidojat pari tuksnesim uz burvju paklāja, vai esat pats Leonardo da Vinči, kas zīmē Mona Lisu.

Ēka ir sadalīta 10 tematiskajos sektoros, kuri kopumā ietver sevī vairāk kā 100 mākslas darbu. Šī vieta uzjautrinās visu vecumu bērnus un pieaugušos, un mēs silti iesakām apmeklēt to. Fotogrāfēšana ir ne tikai atļauta, tā ir pat veicināta šeit, turklāt, triki jo īpaši atdzīvojas tieši uzņemtajos kadros. Galerija ir atvērta no 09:00 - 21:00, un ieejas maksa pieaugušajiem ir ap 13 euro un bērniem - nedaudz zem 8 eur, jeb 500 un 300 bahtas, attiecīgi.

Riplija “Tici vai nē” muzejs

Šis ir viens no daudzajiem aizgājušo dienu pasaules apceļotāja, mākslinieka un dēkaiņa Roberta Līroja Riplija ekstravagantajiem muzejiem. Šeit apskatāmi aizraujoši pasniegti dažādi interesanti fakti un dīvainības, kuras šis kungs savos ceļojumos apkopojis. Šeit visi objekti balansē starp trīs elementiem - dīvains, šokējošs un skaists, un, vismaz lielākā daļa, spēs pārsteigt pat vislielāko skeptiķi.

Muzeja apskate aizņems lielu dienas daļu, jo īpaši, ja apmaldīsieties t.s. Bezgalības labirintā, pēc kura vēl varat iegriezties 4D kustīgajā teātrī un Tiso vaska figūru muzejā. No šī piedzīvojuma atgriezīsieties daudz aizraujošiem stāstiem bagātāks - tas nu droši! Atvērts no 11:00 – 23:00, bērniem līdz 80 cm - ieeja bez maksas. Biļetes vēlams iegādāties dienu iepriekš, un katra no 7 atrakcijām ir par atsevišķu ieejas maksu, jo vairāk izvēlēsieties, jo lētāk.

Mini Siāma un Mini Eiropa

Ja, par spīti visam košajam un aizraujošajam, sākat ilgoties pēc mājām, tām tuvāk nokļūsiet Mini Siāmas un Mini Eiropas parkā. Šeit brīvā dabā izstādītas 1:25 mēroga statujas un celtnes no Taizemes, visas Eiropas, un pat Amerikas. Nederēs lietainai dienai, bet būs lieliska izklaides gan maziem, gan lieliem pievakarē, kad tiek ieslēgtas lampiņas, kas šo vietu padara par lielisku fonu fotogrāfijām. Parks atvērts no 7:00-22:00, ieejas maksa - ap 16 euro (600 bahtas) gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Citi apskates vērti objekti

Bez augstāk aprakstītajiem, iesakām apskatīt arī zemūdens pasauli Ramayana ūdens parkā, vai arī lielākajā reģiona akvārijā - Underwater World. Skārienjūtīgie baseini un iespēja pabarot dekoratīvās karpas, jeb koi jo īpaši sajūsminās pašus mazākos. Tikpat aizraujoša saskarsme ar dabu tiks piedzīvotā Pataijas aitu fermā vai populārajā Grētas fermā, kur ganās kazas, zirgi, govis u.c. dzīvnieciņi, ir loku šaušanas apmācība un virvju tiltiņi. Piemīlības pārpilnība būs atrodama Teddy lācīšu muzejā.

Dabas un cilvēku radītais skaistums, savukārt, apvienots Miljons gadu akmens parkā & Patajas krokodilu fermā. Šeit var pavadīt laisku dienu izbaudot dažādās ūdens atrakcijas (dažas no kuram piecels no zvilņiem augšā arī piaugušos), aplūkot un pat pabarot krokodilus, protams, arī aplūkot ārkārtīgi skaisto parku un pievakarē doties uz netālo Patajas parka torni, kurš ir augstākais piekrastē. Tajā, 55. stāvā atrodas arī rotējošs restorāns ar skatiem uz burvīgo zemi, kuras mazu no gabaliņiem nu esat izbaudījuši vislabākajā - savu tuvāko kompānijā.