VIETAS
Tuksneša oāze Makadi Bei
Show hrgnabi 6

Austrumu viesmīlība ik uz soļa, neatkārtojami pasakaina atmosfēra, vietējie saldumi un vīni sniegs nepārspējamu labsajūtu, kas atvaļinājumu paradīzes nostūrī Makadi Bei (Makadi Bay) padarīs neaizmirstamu uz mūžu.

Šis samērā jaunais kūrorts ir ērti iekārtojies tuksneša kāpu pusaplī kristāldzidrās Sarkanās jūras krastā, starp Hurgadas un Safagas kūrortiem, 20 km uz dienvidiem no Hurgadas centra. Greznā piekraste ar senatnīgo zemūdens floru un faunu pievilina tos, kas vēlas vienkārši atslābināties, ļauties saules glāstiem, izbaudīt dzīves skaistumu un aizmirst ikdienas rutīnu un sarežģījumus.

Makadi pludmali rotā pasakaini skaisti koraļļu rifi un greznas viesnīcas, kas šo kūrortu ir padarījušas par vienu no prestižākajiem Ēģiptē. Galvenokārt arābu stilā celtās komfortablās viesnīcas, šķietami, slīkst zaļumos, kamēr visapkārt ir tikai tuksnesis un kalni, jo tuvējā apkārtnē nevienas citas apdzīvotas vietas nav. Bāri, restorāni, veikali, naktsklubi un pārējā infrastruktūra atrodas tikai kūrorta robežās. Jauniešiem šeit varētu pat šķist nedaudz garlaicīgi, jo kūrorts galvenokārt ir orientēts uz noslēgtu un mierīgu atpūtu.

Laikapstākļi Makadi Bei, kā jau visā Ēģiptē, ir brīnišķīgi visu gadu – saules šeit netrūkst nekad. Silts laiks ik dienu, visa gada garumā, tieši tik ilga ir arī tūrisma sezona šeit. Vidējā gaisa temperatūra vasarā ir ap +30°С, bet ziemas mēnešos – ne zemāk kā +20°С. Šeit praktiski nekad nelīst un karstums ir samērā viegli panesams, pateicoties sausajam klimatam. Mitrinātais jūras gaiss, piesātināts ar jūras sāli, savukārt, rada terapeitisku vidi. Turklāt ūdens temperatūra līcī nekad nenokrīt zem +20°C, pat ziemā. Šī kūrorta galvenā priekšrocība ir līcis, kas aizsargā skaistās pludmales no smilšu vētrām, kas caur šo reģionu brāžas no marta līdz aprīlim.

Ceļojumus uz Makadi Bei var iegādāties jebkurā gadalaikā. Vasarās šeit ir visinteresantākais laiks koraļļu mīļotājiem, jo karstajā laikā jūras dzīve burtiski mutuļo. Zivju mazuļi bariem traucas pa saules apspīdēto ūdeni, kamēr pieaugušās zivis pieskata tos, slēpjoties rifos. Ja vien uz brīdi paliksiet rāms, mazās zivtiņas momentā metīsies pie jums gluži kā tauriņu bars. Makadi Bei ir divi koraļļu rifi: viens iepretim pludmalei, bet otrs – īsas pastaigas attālumā, ejot gar smilšaino krastu.

Ieejot ūdenī, smiltīs mēdz būt gliemežvāku un koraļļu atlūzas, tāpēc peldoties ir nepieciešams vilkt speciālus apavus. Makadi Bei ir arī līči, kuru ūdeņos dus nogrimušo kuģu atliekas. Ūdens šeit ir ļoti tīrs un tajā ir ļoti daudz dažādu dzīvnieku, nemaz nerunājot par daudzkrāsainajām zivtiņām. Šī ir ārkārtīgi aizraujoša vieta niršanai un snorkelēšanai. Kūrortā var nodarboties ar pilnīgi visiem ūdens sporta veidiem, sākot no zemūdens makšķerēšanas un braukšanas ar jahtu, beidzot ar vindsērfingu.

Ja Hurgada jau iepazīta krustu šķērsu vai pat šķiet nedaudz banāla, tad Makadi Bei piešķirs atvaļinājumam jaunu dzirksti, jo šī ir absolūti pirmklasīga vieta harmoniskai atpūtai pie Sarkanās jūras. Šeit ir vērts pabūt kaut tālab, lai sagaidītu saulrietu bezgalīgas smilšu pludmales krastā, un savām acīm vērot, kā Āfrikas saule ar saviem ugunīgajiem spārniem noglāsta violetās Sinaja kalnu grēdas.