DABA
Klinšu ieskautais maģiskais ezeru milzis Egirdirs
Show egirdir 1

Egirdira ezers ir īstena dabas idille. Šī ir satriecoša vieta, kuru ir vienlīdz iemīļojuši kā vietējie iedzīvotāji, tā visai lielais pulks ceļotāju. Tas atrodas Turcijas dienvidrietumu daļā, divu stundu brauciena attālumā no Antālijas, Tauru kalnu masīvā, 900 metrus virs jūras līmeņa.

Šeit valda burvīga atmosfēra, kas pārņem ik vienu, kas tur ierodas. Lielisko ainavu veido lapu koku meži, neaizsniedzamas klintis un milzīgā ezera ūdens virsma. Īpaši skaisti šeit ir naktī, kad saule ar saviem spilgtajiem stariem rotā horizontu, putnu dziedājumi sāk pieklust un pie debesīm sāk iemirdzēties pirmās zvaigznes. Gan jau nojaušat, ka uz Egirdiru ir vēlams doties kopā ar savu mīļoto cilvēku. Šeit ir iespējams izīrēt nelielu laiviņu un izbaudīt mūžam neaizmirstamu izbraucienu pa ezeru.

Bez romantikas un divvientulības Egirdirā varēsiet apmeklēt arī dažādus pilsētas apskates objektus. Piemēram, Egirdiras pili, kuru uzcēla līdiešu karalis Kresus, un vēlāk restaurēja romieši, bizantieši un seldžuki. Kemerli mošeju, kas celta seldžuku laikmetā, bet mūsdienās atrodas galveno lielceļu sazarojumā, kur turpat pie audēju mājām var iegādāties to izstrādājumus. Savukārt, ezera tuvumā esošajos restorānos pasniedz ēdienus no baltā asara, kas šeit tiek uzskatīts par vietējo delikatesi.

Ceļojiet, izbaudiet un atklājiet sev tikai pašas satraucošākās vietas!

Birkas