KULTŪRA
Kurš no ēģiptiešu dieviem jūs esat?
Show dendera zodiac1 940x917

Senos ēģiptiešus vienmēr ir interesējušas zvaigznes. Viņi bija novērojuši, ka, piemēram, Nīlas plūdi sākās ik reiz, kad Sīriusa zvaigzne parādās uz austrumu horizonta vienā laikā ar sauli. Tāpat viņi bija pamanījuši saistību starp cilvēku īpašībām, raksturiem un likteni, kas dzimuši attiecīgā zvaigžņu novietojuma periodā. Līdzīgi kā mums zināmajos horoskopos.

Tomēr, seno ēģiptiešu zvaigžņu cikli bija nedaudz atšķirīgi. Arī viņu gadā bija 12 mēneši, taču katrs no mēnešiem tika sadalīts vēl 3 posmos jeb dekānos, no kuriem katrs ilga ap 10 dienām. Šie dekāni ik gada griezumā ir vairākas reizes. Katrs no dekāniem atbilst kādai no 12 ēģiptiešu dievībām. Kurš no dieviem esat jūs? Iepazīstiet savas rakstura īpašības, apslēptās spējas un priekšrocības, sekojot šim vairāk kā 5000 gadu senajam Ēģiptes horoskopam.

Hapi (1.-7. janvāris, 19.-28. jūnijs, 1.-7. septembris un 18.-26. novembris)

Hapi ir Nīlas upes dievs. Cilvēki, kas dzimuši šai zīmē ir ļoti kaislīgi, apņēmīgi un mierpilni. Tie cenšas izvairīties no konfliktiem un seko saviem sapņiem un kaislībām, nesot harmoniju it visur. Viņi ir labi analītiķi un smalku darbu veicēji. Apkārtējiem viņi patīk atvērtās domāšanas un izpalīdzīguma dēļ.

Šīs zīmes krāsas ir sarkana un zila. Nīlas zīmē dzimušajiem ir laba saderība ar Amona un Seta zīmēs dzimušajiem.

Amons (8.-21. janvāris un 1.-11. februāris)

Cilvēki, kas dzimuši dievu karaļa Amona zīmē, parasti ir lieliski līderi, jo ir ļoti pašpārliecināti, drošsirdīgi, atlētiski un prot sevi kontrolēt. Smagi strādājoši, viņi vienmēr cenšas būt vislabākie, lai arī ko darītu, un spēj motivēt un iedrošināt citus. Viņi ir lieliski līderi un organizatori, taču mēdz būt arī neiejūtīgi un viegli aizkaitināmi.
Amona zīmē dzimušie gūst panākumus finanšu, konsultēšanas un darba audzināšanas jomās. Šīs zīmes krāsas ir dzeltena un oranža, bet dzīvnieki - auns, zoss, bullis un čūska. Vislabākā saderība - ar Nīlas un Hora zīmē dzimušajiem.

Muta (22.-31. janvāris un 8.-22. septembris)

Muta ir mātes simbols. Cilvēki, kas dzimuši šai zīmē, no dabas ir tādi, kam patīk par kādu parūpēties, un ir labi vecāki. Viņiem ir skaidra vīzija par dzīvi, un viņi tieši un skaidri dodas uz nosprausto mērķi. Šai zīmē dzimušie bieži ir jūtīgi un kautrīgi, un slēpj savas patiesās sajūtas no apkārtējiem. Atklājas tikai tiem, kurus ļoti labi iepazīst. Ir pacietīgi un mēdz būt ironiski.
Viņi ir loģiski un praktiski domājoši, un ir veiksmīgi juristi, aukles un skolotāji. Šīs zīmes krāsas ir sarkana un brūna. Vislabākā saderība Mutas zīmē dzimušajiem ir ar Amona un Tota zīmē dzimušajiem.

Gebs (12.-29. februāris un 20.-31. augusts)

Zemes dieva Geba zīmē dzimušie ir uzticami, labsirdīgi, draudzīgi un patiesi. Viņi uzticas savai intuīcijai un sajūtām. Viņus spēcīgi ietekmē pasaulē notiekošais un viņi ir dabas draugi, un, esot jūtīgi, stipri pārdzīvo par to, kas tiek nodarīts mūsu planētai. Šādas un līdzīgas dusmas šos taisnības cīnītājus var padarīt nedaudz bīstamus.
Vispiemērotākās profesijas: tiesnesis, advokāts un tiesībaizsardzības darbinieks. Šīs zīmes krāsas ir violeta un rozā. Dzīvnieki - zoss un krokodils. Vislabākā saderība Geba zīmē dzimušajiem ir ar Seta un Hora zīmēm.

Ozīriss (1.-10. marts un 27. novembris-18. decembris)

Tiem, kas dzimuši pēcnāves dieva Ozīrisa zīmē, parasti piemīt duāla daba. No vienas puses tie ir stipri cilvēki, un no otras - viegli ievainojami. Tādēļ, tos bieži pārprot. Taču, viņi ir pozitīvi domājoši un neatkarīgi ļaudis, kas seko saviem mērķiem ar lielu entuziasmu. Tiem piemīt spēcīga enerģija, dinamisms, inteliģence un uzņēmība. Viņu vienīgais trūkums ir izvairīšanās no atbildības.
Viņi varētu būt veiksmīgi privātā biznesa īpašnieki. Šīs zīmes krāsas ir zaļa, melna un dzeltena. Dzīvnieks - bullis. Vislabākā saderība - ar Izīdu un Totu.

Izīda (11.-31. marts, 18.-29. oktobris un 19.-31. decembris)

Auglības dievietes Izīdas zīmē dzimušie ir ļoti tieši un mīl izteikties skaidri un bez pārpratumiem. Piemīt loģika un intuīcija. Tā kā viņiem ir dabas dotas spējas aizsargāt, tie ļoti rūpējas par tiem, kurus mīl. Esot mierīgiem un dāsniem, viņiem piemīt arī enerģiska un rotaļīga personība. Viņi ir populāri savā draugu lokā un labi sarunu biedri. Izīdas zīmē dzimušo nepilnība ir viņu ārkārtējā nesavaldība un dusmas problemātiskos brīžos.
No profesijām, visatbilstošākās ir fotogrāfs, mākslinieks un reklāmas darbonis. Šīs zīmes krāsas ir sarkana, oranža, zelta, melna un zilā. Lieliska saderība ar Ozīrisa un Tota zīmē dzimušajiem.

Tots (1.-19. aprīlis un 8.-17. novembris)

Tots ir gudrības dievs. Cilvēkiem, kas dzimuši šai zīmē piemīt labas organizatoriskās spējas, un tie prot labi risināt problēmas. Viņi nav ļaunatminīgi un vienmēr atceras tikai labo, ko kāds viņiem ir darījis. Dažkārt gan viņi var būt pārāk strauji, pārsteidzīgi un nepacietīgi. Piemīt romantiska daba, un tie vienmēr lūkojas pēc stabilām partneratiecībām.
No profesijām, visatbilstošākās ir skolotājs, aktieris un advokāts. Šīs zīmes krāsas ir debeszila un balta. Vislabāk Tota zīmē dzimušajiem sader ar Bastetu un Izīdu.

Hors (20. aprīlis - 7. maijs un 12.-19. augusts)

Saules un debesu dieva Hora zīmē dzimušajiem piemīt daudz drosmes. Tie uzņemās risku, lai sasniegtu mērķus. Viņiem patīk uzņemties atbildību, kā arī tie alkst drošības. Viņi ir optimistiski un vienmēr cenšas būt vislabākie. Spēj uzupurēties tuvinieku dēļ. Dažkārt var kļūt spītīgi, atrauti no realitātes un izvairīgi no problēmām.
No profesijām, visatbilstošākās ir politiķis un žurnālists. Šīs zīmes krāsa ir sarkanā. Hora zīmē dzimušajiem labi sader ar Bastetu un Gebu.

Anubiss (8.-27. maijs un 29. jūnijs - 13. jūlijs)

Nāves un pazemes dieva Anubisa zīmē dzimušajiem patīk atrasties vieniem. Viņi ir introverti, kas mīl mierpilnu vidi. Viņu pārliecinātība atstāj majestātisku iespaidu. Anubisa zīmes parstāvji ir ļoti kaislīgi, uzticami, dāsni, radoši, un ir vieni no vistolerantākajiem cilvēkiem. Pārsvarā viņi ir ļoti mierīgi un nesatricināmi, taču neparedzamie un impulsīvie emociju uzplūdi var izraisīt īstu vētru.
Visveiksmīgāk Anubisa zīmē dzimušajiem sokas reklāmas un modes nozarēs. Šīs zīmes krāsas ir tumšsarkana un okers. Dzīvnieki: antilope, suns un šakālis. Vislabākā saderība ar Bastetu un Izīdu.

Sets (28. maijs - 18. jūnijs un 28. septembris - 2. oktobris)

Negaisa un iznīcības dieva Seta zīmē dzimušie ir brīvdomātāji un ideālisti, kas allaž meklē izaicinājumus un pārmaiņas, necieš rutīnu un nespēj ilgstoši atrasties vienā vietā. Viņi ir draudzīgi un labi sarunu biedri. Arī - izteikti līderi, kuriem patīk būt uzmanības centrā. Vienmēr cenšas būt labākie, sasniegt mērķus un sapņus. Padošanās nav viņu garā. Tomēr, mēdz būt arī impulsīvi, drūmi, nodevīgi, skaudīgi un strauji mainīt garastāvokli.
Šīs zīmes krāsas ir tirkīzzila un sarkana. Dzīvnieks - skorpions. Vislabākā saderība viņiem ir ar Geba un Nīlas zīme dzimušajiem.

Basteta (14.-28. jūlijs, 23.-27. septembris un 3.-17. oktobris)
Mīlestības un auglības dievietes Bastetas zīmē dzimušie savā dzīvē tiecas pēc miera un līdzsvara, un necieš konfrontācijas, haosu un strespilnas situācijas. Viņiem piemīt spēcīga intuīcija un spēja labi nolasīt apkārtējo patiesos motīvus. Izpalīdzīgi un upurēties spējīgi, Bastetas zīmē dzimušie ir lojāli gan pret ģimeni, gan romantiskās attiecībās. Dažkārt var būt pārāk jūtīgi, emocionāli vai viegli ievainojami.
Viņus var vilināt okultisms vai metafizika. Šīs zīmes krāsas ir dzeltena un zaļa. Dzīvnieks - kaķis. Vislabāk sader ar Sehmetas un Hora zīmē dzimušajiem.

Sehmeta (29. jūlijs - 11. augusts un 30. oktobris - 7. novembris)
Kara un atriebības zīmē dzimušie ir ļoti mierīgi cilvēki un inteliģenti, radoši un optimistiski cilvēki ar spēcīgu morālo kompasu. Viņi ir perfekcionisti, kuriem piemīt laba godīguma un taisnīguma izjūta. Labprāt iesaistās sarunās un ir dzīvespriecīgi un godīgi. Vājās rakstura īpašības ir dusmas, nepacietība, iecietības trūkums, kā arī uzstājīgums.
Vislabāk padodas tādi vadoši amati kā tiesnesis vai valdes priekšsēdētājs. Šīs zīmes krāsa ir sarkanā. Vislabākā saderība - ar Bastetas un Geba zīmē dzimušajiem.

Birkas