VESELĪBA
7 pludmales dzīvlaužņi, jeb Life-hacks
Show 303 1 size2

Lai gan pludmale paredzēta atpūtai un ikdienas rūpju aizmiršanai, dažkārt lielāki vai mazāki sīkumi var izbojāt plānoto. Smiltis visur, knišļi uzrīkojuši pikniku uz tavas miesas un, galu galā– garnadži paķēruši maku ar visām auto atslēgām? Mums padomā daži knifi, kas palīdzēs no šīm nelaimēm izvairīties.

Dažādus vērtīgus sīkumus, kā atslēgas un naudu var ievietot izlietotā saules aizsargkrēma pudelē. Vēl efektīgāk darbojas higiēnas tamponu vai pakešu iepakojums, kā arī šo sīkumu ievīstīšana bērnu autiņbiksītēs.

Telefonu var ievietot caurspīdīgā vakummaisiņā, kas pasargās no visām pludmalē esošajām nelaimēm. Starp citu, arī skārienjūtīgie ekrāni ir lietojami cauri šo maisiņu plastmasai!

Lai atbrīvotos no smiltīm uz kādas no ķermeņa daļām, ideāls līdzeklis ir bērnu pūderis. Uzkaisiet šo mitrumu absorbētāju un vienkārši nopuriniet smiltis!

Pat palagi ar gumiju lieti noder pludmalē, lai izvairītos no uzmācīgajām smiltīm.

Ūdens nelāgi aizsprostojis ausis? Vislabāk līdz.. balonu pūšana! Tieši tā – tukša balona piepildīšana ar gaisu palīdz atbrīvot ausis. Ja, tomēr ausis vēl ciet, pamēģiniet pūšot aizspiest degunu.

Kas var būt labāks par saldējumu pludmalē? Saldējums, kurš saulē kūstot nesāk pilēt! Tam lieti noder kēksiņiem paredzētās papīra formiņas, kuras saturēs izkusušo šķidrumu.

Eksotiskajās pludmalēs vienas no bīstamākajām ir medūzas. Ja nu sanāk tā nelaime un medūza ir iekodusi, jūras ūdens jāsamaisa ar sodu vai etiķi un jāapsmērē cietusī vieta. Tas var līdzēt,taču ja vien neesat medūzu eksperts, vislabāk tik un tā doties pie ārsta cik vien ātri iespējams!

Ar nedaudz piesardzības un pareizu attieksmi, nekas nespēs izbojāt jūsu sapņu atpūtu saules glāstos :)