VIETAS
El Gūna - Ēģiptes Venēcija
Show   iptes ven cija

El Gūna ir lieliska vieta, kur doties, ja vēlaties izbaudīt citiem kūrortiem netipiski mierīgu atpūtu pie jūras, saules glāstos, bez tūristu masām. Vēl jo vairāk, ja esat kaitošanas, vindsērfinga un citu ar ūdeni un vēju saistīto sporta veidu cienītajs.

Tomēr El Gūnas kūrorts ir īpašs ar vēl ko citu, proti, kūrorts ir veidots pēc kanāliem bagātās Venēcijas parauga. Ēģiptiešu uzņēmums Orascom, kas savulaik iegādājās šo zemi, nolēma to padarīt par pirmklasīgu kūrortu, taču, atšķirībā no Dubaijas, kur tika mākslīgi radītas salas, šie uzņēmēji izveidoja daudzos El Gūnas kanālus un lagūnas, izrokot tos tuksnesī, netālu no jūras krasta.

Tādejādi vairums privāto un komerciālo īpašumu atrodas uz kādas no 20 mākslīgajām salām, netālu no pludmales vai lagūnas. Šķiet El Gūnas attīstītāju plāns “izgrebt paradīzi tuksnesī” ir izdevies, jo šeit visapkart ir apburoši skaistas ainavas, kurās iekomponētas zemas eiropiešu un nūbiešu stila celtnes.

El Gūnas attīstītāji ir padomājuši par visu, sākot ar drošību, transportu, dažādām ērtībām, beidzot ar īpašumu apsaimniekošanu un tādu interesantu detaļu, kā ikdienas pret moskītu līdzekļa izsmidzināšanu kūrortā.

Lai arī viss iepriekš minētais var atstāt nedaudz sterilu vai mākslīgi radītu iespaidu, tas aizmirsīsies, kad ar šauro laiviņu klusi slīdēsiet pa kanāliem, zem greznajiem tiltiņiem, garām vērienīgajām villām un mājīgajām kafejnīcām. Uz mirkli var pat šķist, ka atrodaties Venēcijā; ja vien šie kanāli nevestu uz Sarkano jūru.

Izbrauciens ar laivu pa kanālu maksās ap 0.59 euro, kamēr nedēļas biļete - nieka 2.35 euro. Šīs laiviņas, kopā ar nelieliem trīsriteņu tuk-tukiem (ap 50 euro centu no personas par braucienu) un izdekorētiem atvērtā tipa autubusiem ( 0.59 euro par dienas biļeti), ir vienīgie El Gūnas transporta līdzekļi. Taču ar šādām biļešu cenām jūs varēsiet atļauties arī limuzīnu, piemēram, kādam naksnīgākam izbraucienam.

Vairāk par El Gūnu lasiet šeit, un tās viesnīcām iepazīstieties šeit.