VIETAS
Peldi ar delfīniem El Gūnā!
Show peld t ar delf niem

Šīs apbrīnojamās būtnes ir sastopamas Sarkanās jūras reģionā, sākot no Tabas līdz pat Sudānai. Jo īpaši daudz delfīnu mitinās netālu no El Gūnas esošajos rifos, viszināmākais no tiem tiek dēvēts par “Delfīnu māju”. Šeit delfīnus var novērot gandrīz visu laiku, tiek lēsts, ka tas notiek 90% gadījumu; atlikušajos 10% parasti ir vainojami laika apstākļi.

Uz šo vietu, kas atrodas apmēram 5km no krasta, ik dienu tiek organizētas vairākas ekskursijas no dažādām viesnīcam. Atkarībā no laivas tipa, ar kuru turp dosieties, izbrauciens var ilgt no 15 līdz 45 minūtēm. Tāpat jūsu izvēlei tiek piedāvāts jūras mini-kruīzs, kas aizņems 1,5 h, bet ļauj izbaudīt Sarkanās jūras ainavas, sauļojoties uz klāja.

Jau pa ceļam uz Delfīnu māju, klausoties drošības instrukciju, ir iespējams novērot pa kādam delfīnam. Līdz ko piestāsiet pie rifa, kur delfīnu pavairāk, varēsiet doties ūdenī un mēģināt ar tiem iepazīties klātienē, viņu dabiskajā vidē.

Protams, jāņem vērā, ka šie ir savvaļas dzīvnieki un tie nav trenēti klausīt cilvēku pavēlēm. Delfīni paši izvēlēsies, vai jūs esat viņu uzmanības cienīgi. Turklāt nervoziem un stresa nomāktiem cilvēkiem tie mēdz netuvoties vispār. Tāpēc pirms tam jums noteikti ir jāatpūšas.

Ja esat jau iepriekš mēģinājis snorkelēšanu un jūtaties gatavs doties ūdens dzelmē, jums tiks piedāvāts aprīkojums, lai gan delfīnus, gan citas brīnišķīgās ūdens radības, kārtīgi izpētītu viņu valstībā. Viegli plūstiet gar ūdens augšpusi un gaidiet, kad nostrādās delfīnu izteiktā ziņkārība. Tie jūs momentā sadzirdēs, aplūkos un apostīs. Delfīni ir ļoti jutīgi dzīvnieki, tāpēc arī straujas kustības var tos aizbiedēt. Nepeldiet, bet ļaujiet, lai ūdens jūs nes.

Nekādā gadījumā nepeldiet tiem pretī vai nemēģiniet tos noķert - delfīni tāpat peld ātrāk par jums! Visnozīmīgākās ir tieši pirmās minūtes, kad delfīns var riņķot vai lēkāt jums apkārt, tādejādi iegūstot sev nepieciešamo informāciju. Pēc šīs iepazīšanās fāzes, peldot tam blakus, varēsiet doties kopā ar delfīnu līdz pat 3 metru dziļumam.

Lai arī šos dzīvniekus var aplūkot un ar tiem parotaļāties arī netālu esošajos Makadi Bei vai Šarm eš Šeihas delfinārijos, noteikti daudzi no jums piekritīs, ka vislabāk ikvienu no dzīvniekiem ir satikt savvaļā, kur tie paši var izlemt, vai vēlas ar jums draudzēties, vai tomēr nē.