VIETAS
Apdullinošā Kassandra
Show kassan

Senais Kassandras nosaukums bija "Flegra", kas tulkojumā nozīmē "uguns vieta". Saskaņā ar mitoloģiju, šī reiz bija gigantu dzimtene un tieši šeit notika slavenā dievu cīņa pret milžiem, kuri mēģināja izspiest Olimpa dievus no Olimpa kalna. Kassandrā, tāpat esot dzīvs apglabāts kāds milzis Egkelados, kurš esot vainojams pie zemestrīcēm, kuras ik pa laikam šeit mēdz notikt. Tā vai citādi, arī bez visām zemestrīcēm šeit valda kustīga un enerģijas pilna gaisotne, kas visspilgtāk izpaužas trakulīgajos vakaros pludmales bāros un naktsklubos.

Neskaitāmi daudzo pludmaļu starpā jāizceļ vistuvāk lidostai esošā, visagrāk attīstītā un vēl aizvien viena no populārākajām - Nea Kallikratia, kā arī nelielā, kalnā atrodošās Kalitejas pludmale, netālu no kuras atrodama pat Zeva svētnīca no 4. gs. un svētnīca par godu Dionīsam un Nimfām. Noteikti jāapmeklē arī Halkidiki senāko pilsētu - Kasandru, kas šeit atrodas jau no 16. gs., taču tika pilnībā izpostīta 18. gs. Sākumā. Tomēr izstaigājot dīvaini pievilcīgas bruģētās ieliņas, var “uzdurties” tādiem interesantiem objektiem kā pamestas dzirnavas, Jaunavas Piedzimšanas katedrālei un aizraujošajam Folkloras muzejam.

Dabas skaistums, lieliskās pludmales un aizraujoša naktsdzīve ir lietas, kas Kasandras pussalā tiek pasniegtas bagātīgās porcijās, šarmanti noformētas un ar lielisku pēcgaršu. Kasandra ir īstā vieta, kur pavadīt aktīvu un neaizmirstamu atvaļinājumu.