VIETAS
Atklājiet omulīgo Kizilotu!
Show 17205414910 9a9348ee31 o

Kizilota ir maza kūrortpilsētiņa, kas atrodas pašos Turcijas dienvidos un aizņem Antālijas piekrastes austrumu daļu. Vairumā tūristu ceļvežu tā atzīmēta kā populārās Side rajons, no kuras tā atrodas 16 km attālumā.

Ciematā nekad netrūkst atpūtnieku. Šeit ierodas, lai izbaudītu mierīgu un ne pārāk dārgu atpūtu. Cenas šeit patiešām ir zemākas nekā citos Turcijas Rivjēras kūrortos, lai gan pēc apkalpošanas kvalitātes tas neatpaliek no saviem sāncenšiem. Bez tam Kizilota piesaista ar tīrām, nepārblīvētām pludmalēm, svaigu jūras gaisu, gardiem ēdieniem un mājīgu atmosfēru.

Atrodoties Antālijas piekrastē, Kizilotai piemīt visas subtropu klimatu zonai raksturīgās īpašības. Šeit nekad nav auksti un ciemats izskatās ļoti gleznaini. Ziemeļu daļā to no pārējās pasaules atdala augstie Tauru kalni, kas burtiski noauguši ar apelsīnu kokiem un priežu mežiem.

Kizilota, tāpat kā daudzi citi Turcijas kūrorti, agrāk bija vienkāršs zvejnieku ciematiņš. Pastāv versijas, ka pirmo apmetni šeit izveidoja Krētas iedzīvotāji, lai gan dokumentālu pierādījumu tam nav. Tāpat ir zināms, ka vēl 7. gs.p.m.ē. šeit bija apmetušies senie grieķi, bet nedaudz vēlāk - romieši.

Bez fantastiskās dabas, Kizilotā nekādu īpašo apskates objektu nav, taču tas ir viegli labojams. Meklējot jaunus iespaidus, var viegli nokļūt Side, Antālijā vai Manavgatā. Ekskursijai uz Side iesakām veltīt vismaz vienu vai pat divas dienas. Tur atrodas daudz vēsturisku un arhitektūras pieminekļu, kuri pelnījuši jūsu uzmanību. Starp tiem var pieminēt populāro un seno Nimfeum strūklaku, romiešu agoras un amfiteātra drupas, Atēnas un Apolona klosteri un daudz citu bagātās Turcijas vēstures liecinieku. Pēc Side varat doties ceļojumā uz Manavgatu, kur jūs varēsiet aplūkot gleznaino ūdenskritumu.

Kizilotas pludmales ir klātas smiltīm un ļoti zaļas. Piekrastes reljefs ir tik ļoti dažāds, ka tas ļauj ikvienam atrast savai gaumei atbilstošu atpūtas vietu. Ciematiņa apkaimē ir maigu, smalku smilšu pludmales, kas jo īpaši labi ir atpūtai ar bērniem.

Niršanas cienītāji var uzmeklēt kādu no noslēgtajiem līčiem ar stāvkrastiem un visdzidrāko ūdeni. Jo pat viskarstākajā tūristu sezonā šeit ūdens vienmēr tīrs un pludmales nav atpūtnieku pilnas.

Birkas