VIETAS
Izsmalcināta atpūta Belekā
Show beleka

Beleka ir pati respektablākā un dārgākā atpūtas vieta Turcijā. Greznas viesnīcas un tīrākās pludmales savienojas ar eikaliptu, ciedru un priežu mežu skaistumu. Šeit mīt ļoti daudz retu un eksotisku putnu sugu, piemēram, Tyto Alba, kas ir piemīlīga pūcīte ar tādu kā kapucīti. Tieši šis putns ir kļuvis par kūrorta simbolu.

Belekā ir pieejams daudz lielisku golfa klubu un laukumu, kas ir atzīti par pašiem labākajiem valstī, un tiek cienīti arī visā pasaulē: National, Gloria, Nobilis un Tat.

Kūrorts atrodas netālu no daudziem ievērojamiem apskates objektiem. No Belekas var ātri nokļūt tādās senajās pilsētās, kā Perge, Side un Aspendosa, kā arī pusstundas laikā - līdz Antālijai, kur atrodas daudz interesantu muzeju un virmo aktīva naktsdzīve.

Skumt nenāksies nevienam, jo visapkārt ir daudz un dažādu izklaides iespēju. Piemēram, viesnīcas Rixos Premium Belek teritorijā atrodas delfinārijs un akvaparks „Troja”, kas uzbūvēts senās pilsētas noskaņās. Turklāt, Asteria Bellis Resort teritorijā atrodas neliels zoodārzs.

Uz Beleku doties ieteicams tiem, kurus interesē komfortabla atpūta pludmalē, un, kas ir gatavi atbilstoši piemaksāt par sniegtajiem pakalpojumiem. Tāpat, šeit patiks jauniešiem un aktīviem ļaudīm, pateicoties daudzajām izklaides un sportiskajām iespējām, tādas kā: golfs, raftings, alpīnisms, ūdens izklaides un ļoti daudz citu. Savukārt dabas mīļotājiem ies pie sirds greznā apkārtne un bagātīgā dzīvnieku pasaule. Gardēžiem – plašs klāsts restorānu, kuros var nobaudīt visgardākās foreles, kuras šeit lielos daudzumos sastopamas vietējā Kopručai upē. Uz Beleku nav vērts doties tiem, kas vēlas ieekonomēt uz atpūtu, jo tā šeit ir viena no visdārgākajām Turcijā.

Belekā ir ļoti komfortablas, tīras un skaistas pludmales, kuras klāj rupjākas un smalkākas smiltis. Kopējais piekrastes garums ir 20 km. Visām pludmalēm šeit ir piešķirts Zilā karoga statuss, kas liecina par kvalitāti un labi attīstītu infrastruktūru. Par vēl vienu greznu rotu šeit kalpo priežu un eikaliptu meži, kuri atrodas pašā piekrastes zonā un papildina jau tā svaigo piejūras gaisu.

Image copyright: Belek by Franz-Josef Molitor licensed under CC BY 2.0

Birkas