VIETAS
Iepazīstiet skaisto Šrilanku!
Show asp wakem 13672

Šrilankā ir tik daudz neaizmirstamu iespēju un vietu, ka tā noteikti jūs pārsteigs ar dabas skaistumu un daudzveidību, ar negaidītiem dārgumiem, ko šī unikālā sala piedāvā.

Dodieties fantastiskā ceļojumā pa tās senajiem, mistikas pilnajiem apskates objektiem. Apskatiet svēto Budas pēdas nospiedumu Dambulijas alu templī vai paviesojaties Sigirajas Pasaules Mantojuma zonā, un izstaigājiet tā saucamo "Debesu nocietinājumu".

Salu klāj biezi lietusmeži un elpu aizraujošas kalnu ainavas, kas to padara ideāli piemērotu džungļu pārgājieniem un dabas taku izstaigāšanai. Turklāt, nevainojamās pludmales un apbrīnojamā savvaļas daba ir kā papildus pievienotā vērtība Šrilankas pievilcībai.

Dzīvā daba
Daudziem tūristiem, atpūšoties Šrilankā, tieši safari apmeklējums ir galvenā izklaide. Iespējams, pati zināmākā no tādām vietām ir Jalas Nacionālais parks, kur mājo ziloņi, leopardi, brieži, krokodili, mērkaķi, dažādi eksotiskie putni un kukaiņi. Cits karstais punkts dabas vērošanai ir Minerijas Nacionālais parks, kurp parasti dodas mazāk tūristu.

Vēsture un kultūra
Šrilanka ir mītiska zeme ar daudz un dažādām reliģijām un vēsturiskajām apskates vietām. Sākot ar tā saucamo "Kultūras trīsstūri" un tur esošajiem tempļiem, zudušajām pilsētām un svētvietām, beidzot ar Karalisko Akmens templi, kas ir bijusi nozīmīga budistu lūgšanu vieta jau kopš 1. gs. p. m. ē.

Ūdenssports
Šrilanku apjož apbrīnojami kristālzila jūra, kādēļ nav pārsteigums, ka sala ir izslavēta tieši ar tās skaistajām pludmalēm. Tomēr šeit jūs pārsteigs plašais pieejamo aktivitāšu spektrs - no sērfošanas, līdz niršanai, no vaļu vērošanas, līdz tādiem sporta veidiem kā kanoe airēšana un burāšana.

Piedzīvojumi
Tūristiem, kas meklē piedzīvojumus, Šrilanka piedāvā daudzveidīgas aktivitātes, tie var būt gan aizraujoši piedzīvojumi uz sauszemes, gan satraucoši ūdenssporta veidi. Asu izjūtu cienītājiem patiks airēšana pa krācēm Kelani upē, pastaigas pa ūdenskritumiem un klinšu kāpšana.

Ēdiens
Pārtikai Šrilankā tiek pievērsta liela uzmanība. Izslavēta ar savām garšvielām, Šrilankas virtuve ir iecienīta asu ēdienu mīlētāju vidū. Nobaudiet tradicionālos ēdienus, kas ir ietekmējušies no Šrilankas koloniālās pagātnes, bet tiek pasniegti mūsdienīgā veidā. Viens no populārākajiem šejienes ēdieniem ir lamprais - buljonā vārīti rīsi, kas, kopā ar frikadelēm apcepti, tiek pasniegti ietīti banānu lapās.

Šrilanka ir apbrīnojama vieta, kas sniedz krietni vairāk kā visizsmeļošākie apraksti. Ja esat jau pabijis Indijā un dienvidaustrumu Āzijā, taču alkstat vēl vairāk piedzīvojumu, Šrilanka ir ideāls jūsu nākamā ceļojuma gala mērķis. Pēc spraigi pavadītas dienas, sagaidiet saulrietu kādā no paradīzes pludmalēm vai kalnu virotnēm, un jūs nevarēsiet nepiekrist Marko Polo, kurš ir teicis, ka šī patiešām ir: "Pati skaistākā sala pasaulē".

Birkas