VIETAS
Jums patiks Kosta Adehē!
Show titul

Kosta Adehe ir jaunākais Tenerifes kūrorts, un gar tā krasta līniju ir izvietojušās greznas viesnīcas un stilīgas izklaides vietas. Tikai 1999. gadā tas atdalījās no krietni skaļākā un populārākā Plaja de Lasamerikas, pārzīmolojot sevi par modernu un ekskluzīvu luksusa klases kūrortu un vietu, kur pārīšiem un ģimenēm izbaudīt augstākās raudzes atpūtu. Kūrorts atrodas salas dienvidrietumu krastā, blakus Gija de Izoras kūrortam, 20 km no dienvidu lidostas un 83 km no salas galvaspilsētas Santakrusas.

Nav svarīgi, vai esat jau pensijas vecumā, vai tikai vakar izkāpis no autiņiem, Kosta Adehē piemērotu nodarbi atradīs ikviens. Šeit ir izsmalcinātas smilšu pludmales, augstākās klases izklaide un nakšņošana, izcila ēdināšana, apbrīnojami skaista daba, lieliska naktsdzīve un, protams, daudz jo daudz saules visu gadu!

Kosta Adehe atradīsiet pašas modernākās viesnīcas Eiropā - 75% no visām ir uzceltas pēdējo divdesmit gadu laikā un tiek regulāri atjaunotas. Turklāt lielākā daļa no tām atrodas jūras krastā, un viesnīcas piedāvā ne tikai piecu zvaigžņu numurus, bet arī privātas luksusa villas, kurās mēdz apmesties, piemēram, Bekhemu pāris.

Adehē ir 17 pludmales, no kurām divām ir piešķirts Zilā Karoga statuss. Mierīgāki ūdeņi un līdz ar to arī piemērotāki bērniem ir Fanabe pludmalē, kuru klāj Tenerifei tipiskās melnās smiltis. Taču par vislabāko dienvidu piekrastē atpūtnieki uzskata Dukē pludmali (Playa del Duque), kuras zeltītās smiltis ir ievestas no Sahāras. Abas pludmales atdala zemesrags, bet abās ir pārpārēm zvilņu, bāru, promenādes veikaliņu un iespēju ūdenssporta nodarbēm kristāldzidrajā ūdenī.

Iecienītākās klinšu pludmales ir El Conde, Abinque un Imoque, kamēr visdažādāko veidu zivis mājo Cayo Salvaje un Paraiso pludmales līcī, kas ir iecienītas makšķernieku un nirēju vidū. Ja vēlaties iegūt jaunas iemaņas, varat izmēģināt spēkus vindsērfingā, burāšanā, sērfingā, uz ūdensslēpēm vai superātrā ūdensmotocikla (Radikal Ski Jet), vai arī flaibordā!

Arī par golfa cienītājiem nav aizmirsts, jo šeit atrodas visiem zināmais "Golf Costa Adeje" golfa laukums, kurā notikušas ne vienas vien sacensības. Tas atrodas netālu no Lakaletas zvejnieku ciema un no tā paveras elpu aizraujoša ainava un lieliski dabas skati. Ja nepietiek laika pilnai 18 bedrīšu partijai, varat mest izaicinājumu 9 bedrīšu laukumam.

Kamēr viens no partneriem spodrina savus sportiskos talantus, otrs tikmēr var ļauties nopietnai sevis palutināšanai. Piemēram, dodoties uz kādu no šejienes spa saloniem, no kuriem ievērojamākais ir 6000 m2 lielais un modernais Aqua Club Termal. Kūrēm iesakām izvēlēties vietējos produktus, piemēram, vulkāniskos dubļus vai reģenerējošās banānu lapas.