VIETAS
Jums patiks Kosta Adehē!, 2. daļa
Show adskoe uschele tenerife

Tos, kuri spēj izrauties no vilinošās, izklaidēm un atrakcijām bagātās Kosta Adehes piekrastes, sagaida pavisam cita Adehe - piemīlīga vecpilsēta, no kuras var doties uz netālo Barranco del Infierno jeb “Elles aizu”, kas ir aizsargājamā teritorija, kurā dabas taka ved caur šauru un ļoti dziļu aizu uz augstāko salas ūdenskritumu gar vairākām aborigēnu apzīmētām alām. Un šī ir tikai viena no Kosta Adehes pārgājienu vietām!

Kāda cita taka aizved pastaigā pa Teides Nacionālo parku, ar 3. pasaulē lielāko vulkānu un augstāko kalnu visā Spānijas teritorijā - Teides kalnu, kura virsotnē var nokļūt arī ar trošu vilcienu. Ja esat gatavs ziedot veselu dienu fiziskām aktivitātēm, šo pārgājienu var apvienot ar Maskas ielejas apmeklēšanu, kas neapstrīdami ir viena no gleznainākajām vietām Tenerifē. Kad būsiet pārvarējuši vējaino ceļu augšup, kalna ciematā varēsiet apbalvot sevi ar apbrīnojamiem skatiem uz ieleju un mazajām mājiņām, kas burtiski apsēdušas nogāzes.

Arī izklaižu mazākajiem ģimenes locekļiem šeit ir pārpārēm. Tā, piemēram, “Siam Park” ir viens no lielākajiem un labākajiem ūdens atrakciju parkiem Eiropā. Tajā ir 29 trakulīgi nobraucieni, kas liek aiz sajūsmas spiegt arī pieaugušajiem. Tāpat Kosta Adehē atrodas akvaparks “Aqualand”, kurā ir ne mazums aizraujošu slidkalniņu, kā arī elpu aizraujošs delfīnu šovs. Ja vēlaties kaut ko nedaudz atšķirīgu, dodaties zemūdens safari kopā ar ģimeni. Izpētiet Tenerifes zemūdens dzelmi, un, kas zina, varbūt satieksiet pa kādai Nesijai!

Papildus augstāk minētajiem ūdenspriekiem, ģimenes var doties arī uz Adehes kartingu trasi, 10 ķegļu boulinga zāli “Megabowl”, 7 ekrānu kino “Gran Sur” iepirkšanās centrā, kā arī iepriecināt pašus mazākos ģimenes locekļus ar iekštelpu Miki Park, kas atrodas “Centro Comercial El Duque” iepirkšanās centrā.

Lai no putna lidojuma apskatītu šo burvīgo salu, varat izmantot vienu no jaunākajām Tenerifes atrakcijām - helikopteru tūri "Helidream". Sākot no 98 € par 20 minūšu lidojumu, beidzot ar 1900 € un vairāk par jūsu izvēlētu maršrutu. Savukārt aplūkot, kā levitē cilvēki uz skatuves var iknedēļas Las Vegasas iluzionistu šovā “Illusion Live!”

Kā jau katrā “kārtīgā” kūrortā pieklājas, arī Adehē ir pa pilnam salonveikalu, kas tirgo dizaineru apģērbu un iepirkšanās centri, kas atrodas tuvāk Dūkas un Fanabe pludmalēm. Tāpat katru piektdienu un sestdienu pilsētā darbojas nesen restaurētais tirgus. Restorānos un kafejnīcās varat nobaudīt desmitiem dažādu nacionālo ēdienu - no suši līdz spageti, no tunča līdz tortillām ar dažādiem kreatīvi pasniegtiem kanāriešu gardumiem pa vidu. Izbaudiet! Tikai uzmanieties no ugunīgi sarkanās Mojo mērces - eiropiešu vēderam tā var būt par pikantu!

Kosta Adehe nav tik ievērojama ar naktsklubiem, kā kaimiņos esošā Plaja de Lasamerika, taču arī šeit ir pietiekami daudz labas un kvalitatīvas atpūtas iespēju. Ja jums patīk mājīgi piekrastes restorāni, dzīvā mūzika un labs kabarē, šajā kūrortā šīs izkalides nebūs tālu jāmeklē. Turklāt tā kā šis ir ģimenēm draudzīgs kūrorts, bērni ir laipni gaidīti praktiski visur. Jo Kosta Adehe atdzīvojas tieši naktī, kad līdz ar plašu internacionālās virtuves piedāvājumu, durvis ver dažādi atpūtas bāri, muzikālās kafejnīcas un daudzas citas vietas.

Jo īpaši labi attīstīta dzīvās mūzikas scēna ir Calle Colon rajonā. Programmā tiks iekļauts viss, sākot no regeja, beidzot ar smago metālu. Kad muzikanti ap vieniem naktī ir beiguši savu uzstāšanos, varat doties ieņemt rindu pie ieejas populārajā "El Faro Chill Art Bar" vai ar taksometru doties uz “veco labo” Plaja de Lasamerika, kur ballīte visdrīzāk tikai sāks uzņemt apgriezienus. Tā nu ir pieņemts šeit Kosta Adehē, kvalitāte uzvar kvantitāti un labs miegs - visu, ko var sniegt nakts dzīve.

Ja plānojat apmeklēt Adehi pavasarī, ir vērts “tēmēt” uz laika periodu no aprīļa sākuma līdz 20. datumam, kad ielās norisinās krāšņais Ielu Mākslas festivāls. Savukārt, ja grasāties ķert saules starus ziemā, nepalaidiet garām ikgadējo zirgu mazgāšanas ceremoniju. Tieši tā - vietējie fermeri ved savus bērīšus jūrā netālu no Los Cristianos pludmales, tādejādi godinot to aizstāvi Svēto Sebastjanu, kura piemineklis slejas turpat netālu. Šo lielisko izrādi noslēdz jestra ballīte turpat pludmalē un pilsētā.

Ja vēl neesam pārliecinājuši, ka Kosta Adehe ir vieta, kurp doties, varbūt šis video spēs to paveikt!