VIETAS
Makadi Bei delfinārijs
Show 213

Pusstundas attālumā no Hurgadas atrodas viens no nozīmīgākajiem tūristu magnētiem - Makadi Bei. Tuksneša kāpās uzceltā pludmales pilsēta strauji attīstās un piesaista tūristus ar aizvien jaunām atrakcijām. Un 2010. gadā šeit durvis vēra jau otrais Ēģiptes delfinārijs ar pompozu nosaukumu “Dolphin World Egypt”.

Plašajā un modernajā celtnē, sēžot romiešu amfiteātra stila krēslos, varēsiet vērot atraktīvos delfīnus un citus jūras dzīvniekus, kā tie met kūleņus, rotē un griežas, un daži no tiem - pat dejo un dzied! Enerģiskajos šovos iespējams vērot delfīnus visā viņu gracijā un apbrīnot to akrobatiskās spējas, kā arī juteklisko raksturu.

Tāpat jums būs iespēja vērties arī citu sugu ūdens “balerīnās”. Piemēram, valzirgu meitene Lila, kura prot plaudēt, un jūras lauva Dima, kurš māk balansēt bumbiņu uz degungala. Bet uzjautrinošu izrādi sarīkos dejojošie jūrasūdri Kuzja un Asja.

Tomēr galvenās zvaigznes šeit ir delfīni, kas izrāžu starplaikos aicina apmeklētājus peldēt un rotaļāties ar tiem. Katru dienu, izņemot otrdienas, pirms šova - 10:30-12:30 - un pēc tā - 16:30-20:00 - varat doties ūdenī, lai pabūt tuvāk šiem draiskuļiem. Tā kā pieprasījums ir liels, arī cenas ir atbilstošas: 5 minūtes maksās 60 $, 10 min - 90 $ un 15 min - 115 $. Turklāt, jāņem vērā, ka šīs minūtes paskrien ļoti ātri. Tomēr šīe momenti, kurus iemūžinātus vēlāk var iegādāties foto vai video formātā, paliks atmiņā uz mūžu!

Vispopulārākās atrakcijas ir: deja ar delfīniem, kura tiek izpildīta, turoties pie tā krūšu spurām, izjāde ar delfīnu, turoties pie tā muguras un vienkārši cieša saskarsme ar šo piemīlīgo jūras zīdītāju. Tāpat varat tos apmīļot un pat sabučot no baseina malas, nedodoties ūdenī. Samaksa gan par šo iespēju ir tāda pati.

Šis delfinārijs piedāvā arī tā saucamo delfīnu terapiju, kas ir problēmai atbilstoša speciālista vadībā noritošs psihoterapijas kurss, kura laikā ar delfīnu palīdzību var dziedēt tādas kaites kā sociopātiju, garīgu atpalicību, runas problemas, autismu u.c. Maksa par šādu seansu ir 175 $.

Ieejas maksa Dolphin World Egypt ir 30 $ pieaugušajiem un 15 $ bērniem. Jāņem vērā, ka peldēt ar delfīniem nedrīkst bērni līdz 3 gadu vecumam, kā arī sievietes bērna gaidībās. Ieejot ūdenī, jānoņem visas rotaslietas, gari mati jāsasien zirgastē, jāievēro higiēnas prasības, par kurām jūs informēs, un jāklausa treneris, kas jūs pavadīs ūdenī.

Neaiztieciet delfīna snīpja nāsis, nelieciet rokas delfīna mutē, neaiztieciet tā acis, un nekādā gadījumā nekliedziet un netrokšņojiet! Arī ārkārtas gadījumā cenšaties saglabāt mieru un sekojiet trenera norādēm! Droši varat glāstīt un viegli paskrāpēt delfīnu, kā arī turēties pie tā muguras izauguma.

Ja esat pietiekami drosmīgs vai vienkārši neatbalstāt dzīvnieku turēšanu nebrīvē, pavisam netālu - Marsa Alam - atrodas tā sauktā Delfīnu māja jeb Samadai rifs, kur ir iespēja kontaktēties ar savvaļas delfīniem. Turp varat doties ar laivām, kas atiet gan no Hurgadas, gan El Gūnas, gan Makadi Bei, kā arī citiem kūrortiem.