VIETAS
Modernais Antālijas okeanārijs liks aizrauties elpai!
Show aqua1

Milzīgais Antālijas okeanārijs ar nosaukumu "Antalya Aquarium" savas durvis vēra salīdzinoši nesen – 2012. gada augustā. Taču, jau tik īsā laikā šis komplekss ir kļuvis par jauno Turcijas tūrisma galvaspilsētas simbolu un priecē gan iebraucējus, gan vietējos iedzīvotājus. Šis ir arī viens no lielākajiem akvāriju kompleksiem pasaulē, ar 40 tematiskajiem baseiniem un pasaulē lielāko, 131 m garo un 3 m plato tuneļveida akvāriju.

Berni, kā arī pieaugušie ir sajūsmā par šajā centrā sastopamajiem jūras iemītniekiem. Savukārt, viskrāsainākie, indīgākie un interesantākie rāpuļi no visas pasaules sastopami reptiļu namā WildPark

Telpās esošā okeanārija teritorija sastāda 12 tūkstošus m2, un tajā pārstāvētas visdažādākās ekosistēmas: pasaules jūras un okeāni, kā arī Turcijas ūdenstilpnes. Kopumā šajās tematiskajās zonās ir pārstāvēti 20 tūkstoši jūras iemītnieku sugu. Turklāt akvārija ūdens dzelmē atrodas divdesmit metru garš Otrajā pasaules kara laikā nogrimušas lidmašīnas korpuss.

Okeanārija viesi var ne tikai aplūkot mežonīgās dziļūdens zivis un citus eksotiskos dzelmju iemītniekus, bet baseinā, kas iekārtots Maldīvu zonā, arī papeldēt starp īstām haizivīm, rajām un jūras lauvām.

Par okeanārija „rozīnīti” tiek uzskatīts Sniega Pasaules (Kar Dünyası) paviljons, kas aizņem pusotru tūkstoti kvadrātmetru. Šeit krīt mākslīgais sniegs, apsedzot eskimosu ledus būdiņas – iglu, kā arī Santa Klausa mājiņu. Paviljona viesi, uzvelkot speciālos siltumkostīmus, var nobraukt no kalna ar slidām, kā arī uzbūvēt sniegavīru, kas karstajā Turcijā skaitās patiesi eksotiska nodarbe.

Bez tam okeanārijā var uzspēlēt peintbolu, atpūsties 5D kinozālē, nofotogrāfēties suvenīr-foto izmantojot Holivodas zaļo ekrānu, iestiprināties kafejnīcā vai restorānā, un speciāli bērniem šeit ir ierīkota tematiskā rotaļu zona.

Patīkami, ka Antālijas okeanārijs atrodas pašā Antālijas centrā, vien nieka 70 m attālumā no Konjalti pludmales.