VIETAS
Austrijas baltais zelts Zālbaha un Hinterglemma
Show world   austria panorama ski resort saalbach hinterglemm  austria 069699

Nav grūti iztēloties sajūtu, kad stāvi pašā kalna virsotnē un kristāldzidra ziemas gaisa plūsma un spožie saules stari kutina degunu. Visapkārt miers un viss, ko redzi ir nebeidzams sniega paklājs. Zalcburgas reģionā esošajā Zālbahas-Hinterglemmas kūrortā tas viss pārvēršas par realitāti. Šie abi 4 kilometrus viens no otra attālie mazie ciematiņi ir daļa no tā dēvētā “Slēpošanas cirka”, kurā ietilpst arī Leoganga un Fīberbrunna. Ar 270 km kopējo nobraucienu garumu un 70 pacēlājiem šis ir lielākais apvienotais Austrijas slēpošanas kūrorts un otrs populārākais tūristu maršruts aiz Vīnes.

Šeit viss ir kā nākas - moderni pacēlāji, stabila sniega sega no novembra beigām līdz aprīļa sākumam, lieliski nobraucieni visām grūtības pakāpēm un, kas nav mazsvarīgi, lieliska “apres ski” jeb pēc slēpošanas (uz)dzīve. Ne velti šo vietu ir iecienījuši arī liela mēroga kalnu slēpošanas sacensību organizatori. Bez slēpošanas šeit laipni gaidīti ir arī snovborda, distanču slēpošanas, bērnu kamaniņu vai vienkārši ziemas pastaigu cienītaji. Turklāt šeit ir ap 10 slēpošanas un snovborda treniņu un mācību vietu, kā arī slavenā bērnu apmācības skola “Snow Academy”.

Kad esat gatavi “pūdera” šķelšanai, pieredzes bagātākie iesaka sākt ar Zālbahas ziemeļu nogāzi, jo tā no saules lēkta līdz rietam ir saules apspīdēta. Tālāk varat virzīties rietumu virzienā uz Hinterglemmas pusi, lēnām pārejot uz dienvidu nogāzi, kas atrodas visvairāk ēnā un kurā ir visvairāk tā saukto “zilo” trašu. Labā ziņa ir tā, ka šajā kūrortā vienlīdz labi ir doties minētajā pret pulksteņrādītāja virzienā, kā pa to. Pirmajā gadījumā sanāks garāka kilometrāža, otrajā - izaicinošāki un grūtākas pakāpes nobraucieni. Par visekstrēmāko šeit uzskatāma Nordabfahrt trase, kas ved tieši uz Hinterglemmu - tā nepavisam nav droša, taču ļoti ainaviski skaista.

Pats kūrorts atrodas 1000 m augstumā, bet augstākais punkts, līdz kuram var tikt ar pacēlāju ir 2100 m augsts. Šejienes pacēlāji pārsvarā ir 6 vai 8-vietīgi, ar apsildāmiem krēsliem un sliktiem laikapstākļiem paredzētiem izvelkamiem pārsegiem. Tie ir ļoti ātri un pie tiem praktiski nekad neveidojas rindas. Tikai dažviet ir saglabājušies parastie T-veida pacēlāji.

Snovbordam šeit kopējais nobraucienu garums ir 12 km un to veido vairākas apgaismotas trases, kā arī tramplīni lēcieniem un moduļu trases. Liela nozīme šeit tiek piešķirta frīstaila iespējām un uz doto brīdi te atrodami vismaz trīs reljefa parki. Tie tiek uzturēti ļoti labā stāvoklī un apgaismojums tiek izslēgts tikai pēc 22:00

Distanču slēpošanai šeit kopējais nobraucienu garums ir 10 km un 35km garas takas, kuras atvēlētas pārgājieniem. Tāpat Hinterglemmā atrodas arī brīvdabas slidotava, iekštelpu tenisa korti, baseins, sauna un solārijs, ka arī ir iespēja pavizināties zirga pajūgā un apgūt jāšanu. Zālbahā savukārt varat uzspēlēt boulingu, paslidot, šaut ar loku, braukt ar kanoe, uzspēlēt golfu vai minigolfu, vai tenisu. Secinājums - garlaicīgi nebūs arī bez kalnu virsotņu iekarošanas! Dodaties turp divatā, vai, vēl jo izdevīgāk - jautrā kompānijā:
https://www.lastmin.lv/ZUd4p

Pēc tik aktīvi pavadītas dienas noteikti būsiet pelnījis sevi palutināt ar gardu ēdienu, tādēļ, atliks tik izvēlēties piemērotāko no ēstuvju gūzmas. Tāpat šeit ir daudz dažādu bāru un kafejnīcu, kurās uzņemt kalorijas šķidrā formā. Un jūs pat nepamanāt, kā jau esat ierauts šeit kūsājošajā ballīšu atmosfērā un dejojat uz kāda bāra letes. Šis reģions patiešām ir slavens ar savām “apres ski” izklaižu iespējām un gandrīz katrā bārā naktis tiek pavadītas dzīvās mūzikas vai DJ pavadībā. Kūrorts apklust tikai uz rīta pusi.

Tas gan var nobaidīt tos, kuri mīl izgulēties, taču, no drošiem avotiem zināms, ka atmosfēra nav visur klātesoša, lai šeit nevarētu, piemēram, braukt atpūsties ar ģimeni un maziem bērniem. Lai nodrošinātos pilnībā, iesakām izvēlēties naktsmītni Hinterglemmā vai kur citur tuvējā apkārtnē, tikai ne Zālbahā, kas ir krietni skaļāka un jauniešu iecienītāka. Jāpiemin gan, ka abi ciematiņi ir ļoti piemīlīgi, šarmanti un no auto satiksmes brīvi.

Bez naktsdzīves, šis kūrortu kopums arī citādi ataisno savu “Slēpošanas cirka” nosaukumu - pa dienu un, jo īpaši pievakarē, šeit notiek dažādi izkalides priekšnesumi, sacensības interesentiem, profesionāļu paraugdemonstrējumi, diskotēkas uz nobrauktuvēm un citas trakulības. Tāpat netālu atrodas arī jaukais ezermalas kūrorts Cellamzē, uz kuru var doties ekskursijā ar regulāro autobusu no Zālbahas.

Atbrīvojieties, relaksējaieties un izbaudiet, cik nesteidzīgi šeit paiet laiks kopā ar mums: https://www.lastmin.lv/Hcu60