VIETAS
Turcijas ballīšu karaliene - Antālija
Show titul

Protams, arī Antāliju, tāpat kā visu pārējo Turciju, caurvij vēstures līkloči, un šeit ir pārpārēm apskates objektu un kultūras mantojuma no dažādiem laikmetiem. Tomēr, tikai retais turp dodas iepriekš minēto iemeslu dēļ vien, un šī noteikti nav piemērotākā vieta mierīgai atpūtai. Kā otrais populārākais tūristu galamērķis Turcijā aiz Stambulas, Antālija ir izslavēta tieši savas mutuļojošās naktsdzīves dēļ.

Visu Antāliju caurauž visdažādākie bāri, kafejnīcas un restorāni, no kuriem lielākā daļa līdz ar tumsas iestāšanos “pārorientējas” par naktsklubiem. Šeit aplaimota tiks ikviena gaume un kaprīze, sākot no milzu klubiem ar radio hitu kaverversijām un karstām go-go meitenēm, līdz alternatīvajam rokam, techno un turku hip-hopam, un pat kvalitatīvu blūzu pludmales bārā. Ja patīk vērot lunkanās vēderdejotājas, tad liela daļa viesnīcu savās telpās piedāvā ikvienam bezmaksas aplūkot vēderdeju priekšnesumus.

Restorāni

Pirms atpūsties kādā no naktsklubiem, vēlams ieturēt pamatīgu maltīti. Un kāpēc gan to nedarīt kādā no daudzajiem Antālijas restorāniem? Pavisam noteikti atradīsiet ko piemērotu sev, taču visaugstāk novērtētie ir: Highlander, Kale Bar, Gizli Bahçe, Kral Sofrasi, Marina viesnīcas restorāns un Stella’s Bistrot. Vienalga, kur atrodas izvēlētais restorāns, noteikti blakus vai netālu ir arī kāda deju zāle, kur izkustināt ķermeni. Atliek tikai spicēt ausis un sekot sev patīkamākajiem ritmiem!

Antālijas pludmale jeb Marina

Tieši piekrastes daļā atrodas visvairāk bāru, klubu un izklaides vietu. Šeit viens pie otra atrodas gan folkloras mūzikas bāri, gan angļu pabi, gan dažādu mūzikas stilu naktsklubi, gan tavernas. Naktsklubi, kas piedāvā dažādas rēvijas un deju priekšnesumus strādā līdz pat saules ausmai, kamēr rokmūzikas bāros atradīsiet visplašāko dzērienu klāstu, šeit ir īpaši labas cenas alkoholam. Bet, iespējams, kādu talantīgu fona mākslinieku atradīsiet uz tā saucamās “bāru ielas” jeb bar sokagı. Starp šejienes populārākajiem (un ļaudīm vairāk pārpildītajiem) bāriem jāmin Tudors, Simurg Tample un Mascara bāri.

Arma klubs (ex- Club 29)

Šis Antālijas lielākais brīvdabas naktklubs sniedz iespēju dejot pie dzīvās mūzikas kaut visu nakti. Šet var priecāties ne tikai baseinā ar burvīgiem skatiem uz Vecpilsētu, Vidusjūru un Tauru kalniem, bet arī nobaudīt lielisku ēdienu, gardus kokteiļus un populārāko Turcijas mūziķu uzstāšanos. Lai gan strikta dreskoda šeit nav, T-krekla vietā tomēr labāk izvēlēties kreklu ar pogām.

Kaleiçi vecpilsēta

Šī ir nākamā koordināte, kas ievedīs tieši naktsdzīves un uzdzīves degpunktā. Uz Hesapci ielas atradīsiet vairākus mūzikālos restorānu un dārza bārus, kuros ir plaša alus izvēle. Atliek vien izvēlēties, kur skan ausīm tīkamāka melodija vai ritmi, un doties turp! Piemēram, relaksētā Pupa kafejnīca ir lieliska vieta, kur uzsākt vakaru. Šeit notiek regulāras dzīvās uzstāšanās un pati dārza kafejnīca atrodas pie milzīga bizantiešu mūra fragmenta. Filikas bārs-kafejnīca savukārt pulcē alternatīvo jaunatni baudīt dažādos dzīvos pop un rock koncertus.

Ally klubs

Vecpilsētā atrodas arī pats populārākais Antālijas naktsklubs. Šeit ietilpst vairāk kā 2000 cilvēku, kuri izklīst pa trīs kluba restorāniem un 7 bāriem, daļa no tiem atrodas svaigā gaisā. Šeit varēsiet aplūkot profesionālu dejotāju priekšnesumus progresīvā un demokrātiskā atmosfērā. Lai gan šeit dreskoda nav, pamatā ļautiņu šeit ierodas uzvalkos un vakara vai kokteiļkleitās.

Konyaalti pludmales parks

Šajā pludmales zonā un Ataturka parkā atradīsiet mierīgāku alternatīvu skaļajai naktsdzīvei, jo šeit gar promenādi esošajās tavernās izkārtojušās vairākas piemīlīgas kafejnīcas un bāri, kuru zālājos izmētāti sēžamspilveni, mēnesgaismas un dzīvās mūzikas baudīšanai. Visinteresantākie naktslokāli šeit ir: Paşa Cafe, Yamaç Cafe, Alara un Order Bar. Visos dzīvās mūzikas bāros ir iespējams pasūtīt sev vēlamu dziesmu - ļoti labi zināmu ārzemju, bet vislabāk - turku. Nododiet zīmīti bārmenim, kurai pievienota neliela atlīdzība māksliniekiem, un izbaudiet vakaru!

Ja ir runa par Antālijas naktsdzīvi, varam garantēt, ka šeit apmierinājumu gūs ikviens. Pilsētā ir bezgala daudz lielisku klubu, bāru un diskotēku tiem, kas alkst pēc piedzīvojumiem bagātas, mežonīgas nakts dzīves vai pat vairāku.